Blog

Suiker......mag het een stuk minder?

14-01-2022

minder suiker gezonder

Mijn alvleesklier blijkt het zwaar te hebben. Dit orgaan, dat de bloedsuiker regelt, heeft het zwaar met het aanmaken van insuline, wat ervoor zorgt dat de suikerwaarden in mijn bloed niet te hoog worden.Ik hou best van snoepen. En na een maaltijd vind ik het altijd heerlijk om zoetigheid te nemen als toetje. En er gaat altijd een schep suiker in mijn koffie.

Maar nu dus niet meer. Ik wil mijn alvleesklier helpen door mijn lichaam niet te overvoeren met suiker. En dus heb ik besloten drastisch te minderen met suiker. Want hoe minder ik erin stop, hoe minder mijn alvleesklier belast wordt.

Dus de schep suiker is verdwenen uit de koffie (is wel ff wennen hoor!). Tussendoor snaai ik een stuk minder. Ik neem niet elke keer meer een heerlijk zoet toetje. In plaats daarvan neem ik nu af en toe een klein hapje lovechock van de Natuurwinkel. Ik voel me er heel goed bij! En proef weer veel meer de echte smaak van mijn eten. En mijn lichaam hoeft niet al die onafgebroken suiker op te slaan als vet (ja, de kilo's gaan er ook af!) Wat ook heel goed werkt, is 5 uur tussen je maaltijden te houden, waarin je niet eet. Werkt geweldig op je bloedsuikerwaarden.

En ik let nu nog meer op alle etiketten van voedingsmiddelen die ik koop. Maar help, wat is het lastig om producten te kopen zonder suiker! Want het zit echt overal in. Ook in voedingsmiddelen waarin je het echt niet verwacht. Zoals in de filet americain van de supermarkt. En ook in de biologische kipleverworst van diezelfde supermarkt. En in de ketchup. En de caissière van diezelfde supermarkt vertelt mij, dat de voorverpakte worteltjes worden gewassen in suikerwater, omdat dan de kleur van de worteltjes mooier oranje blijft. PARDON?

Het is niet te geloven waar allemaal suiker in wordt gestopt. En waarom? Het is bekend van suiker, dat het je smaak aantast en als je dus gewend bent aan het nuttigen van veel suiker, je voedingsmiddelen zonder suiker niet meer lekker vindt. En zo houden we dus onze suikerverslaving, want daar kun je wel van spreken, in stand. Zoetstoffen zijn trouwens minstens zo erg, dus suiker vervangen voor zoetstoffen heeft geen zin. Zoetstoffen hebben zelfs nog meer bijwerkingen dan suiker.

Best heel zorgelijk, dat in een samenleving waarin zoveel mensen last hebben van diabetes of een voorstadium daarvan, overal suiker aan wordt toegevoegd. Suikerarm of suikervrij eten en drinken, blijkt dus een enorme opgave te zijn.
Beste mensen van de voedingsindustrie en de overheid, kan hier niet wat aan gedaan worden?
Moeten we echt eerst allemaal diabeet worden voordat er iemand iets aan doet?

Ik mijd de supermarkten steeds meer. Er worden zoveel toevoegingen gedaan aan voedingsmiddelen die ik echt niet wil! En suiker is daar een van. Voor de meest gezonde en pure voedingsmiddelen moet je toch echt naar de natuurvoedingswinkels zoals de Ekoplaza, de Marqt en de Natuurwinkels. Als we dat nou allemaal zouden doen, zouden de prijzen daar fors omlaag kunnen gaan en zou natuurvoeding, dus biologische en biologisch dynamische voeding, onze standaard kunnen worden.
Ons lichaam is onze tempel, ons voertuig in dit leven. Ik wil daar goed voor zorgen en bewust omgaan met de voedingsmiddelen die ik er allemaal instop.
Dus...... m.b.t. suiker en andere ongezonde additieven, mag het alsjeblieft een stuk minder?

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten