Ervaringen

Johannes: Dank Erica voor de mooie training Germaanse Geneeskunde. Heel verfrissend! De relatie tussen ziel-hersenen-lijf wordt glashelder uitgelegd, gebaseerd op wetenschappelijk aantoonbare kennis. Het is verbluffend om te realiseren hoe sterk de invloed van angst op onze gezondheid is! Onmacht, terwijl alle ziekte in principe een emotionele-ziels oorzaak heeft die opgelost kan worden! Het is heel goed nieuws, dat nog steeds dieper tot me door moet dringen! Een aanrader voor iedereen die eens op een frisse andere manier naar klachten en oorzaken wil kijken.

Esther: De afgelopen 2 dagen bij Erica de cursus gevolgd, nadat ik 3 maanden geleden bij de lezing was. Tijdens de lezing kwam veel info in vogelvlucht voorbij, nu was er ruimschoots de tijd om overal dieper op in te gaan. Met een kleine groep was er ook veel ruimte voor persoonlijke ervaringen, waardoor de thema's nog meer gingen leven.
Dat ziekte een symptoom is van geestelijke onbalans, dat wist ik al. Maar hoe maak je nu die vertaalslag naar jouw unieke situatie, klachten en levensopvattingen? Deze cursus biedt een soort van navigatie naar de oorsprong. i.p.v vermijden, de wegopbreking vinden en helen. Mooi!
Een echte aanrader! Nogmaals een diepe Dank Je Wel Erica.

Elise: Wat was het boeiend en inspirerend de twee dagen cursus bij jou, Erica. En dat het de nodige impact heeft gehad merkte ik vannacht (nogal intensief gedroomd) en vanochtend in mijn lichaam bij het opstaan. Dit heeft enige verwerking nodig, maar hier kwam ik voor! Je manier van overbrengen vind ik heel prettig en gebeurt met de nodige humor en relativering, ook belangrijk. Fijn dat er (een veilige) ruimte is voor eigen ervaringen. En de mooie entourage maakte het wat mij betreft helemaal af, dank nogmaals!

Marjanne:
Wat een aanrader de 2-daagse cursus bij Erica! Het met de intentie 'een cursus volgen' op weg gaan, mondde uit in twee waardevolle dagen met aangereikte levenslessen in gezelschap van mooie mensen op een prachtige locatie. De stof wordt goed uitgelegd met voldoende gelegenheid voor vragen, nadere uitleg of persoonlijke visie. Dankbaar dat ik hierbij mocht zijn!

Catherine: 
(5 sterren) In een enkel consult wist Erica mij weer met beide benen op de grond te zetten waardoor mijn spirituele energie weer begon te stromen! Ik kon dat echt voelen aan de warmte onder mijn voetzolen en boven mijn hoofd. Ik voelde mij weer verbonden met mijzelf op een manier die niet met woorden is te beschrijven. Ik ben vanaf dat moment echt geheeld en in de daarop volgende weken zette dit herstel zich ook door in mijn hele lijf; vertrouwen in mijzelf en in mijn lichaam is helemaal terug en ik leerde om met liefde naar mijzelf te kijken en de grote krachtbron die in mij leeft te eren.  Dit leidt nu nog tot succes op meerdere vlakken in mijn leven! Dank je nogmaals, Erica!

Ellen: Pas geleden heb ik de 2-daagse cursus “Een andere kijk op ziekte” afgerond.
Deze was erg leuk en interessant.
Via een vriendin heb ik kennis gemaakt met de geneeswijze van dr. Hamer. Op zoek naar het boek, kwam ik op de site van Welzijn terecht, waar de cursus werd aangeboden. Samen met mijn vriendin hebben we ons ingeschreven. Al na dag 1 was ik enthousiast en inmiddels heb ik het boek ook gekocht. Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan, want daardoor kan ik het boek beter begrijpen. Erica legt alles duidelijk uit met voorbeelden. Ook is er veel ruimte voor vragen. Dit maakt de cursus een interactief samenspel. Deze andere manier om tegen ziekte aan te kijken, is voor mij weer een bewustwording van het “geloven in jezelf”. 

Gerjan: Bij Erica heb ik de tweedaagse cursus "een andere kijk op ziekte" gevolgd in haar eigen gezellige en warme praktijk, samen met nog een cursist. Ze vertelde over de reden waarom we een bepaalde ziekte kunnen krijgen en wat je zelf kunt doen om te genezen. Zelf was ik daar het levende bewijs al van, maar het was zo fijn om te merken dat er meer mensen zijn die op dezelfde manier dieper nadenken over het "waarom". Ik gun iedereen deze geruststellende woorden van Erica en ze kwam bekwaam, overtuigd, warm en hartelijk over. Het was de lange reis vanuit de Brabantse Kempen en de 2 avonden file op de terugweg meer dan waard! Een aanrader voor iedereen die meer uit het leven wil halen maar ook voor diegene die al heel tevreden en gelukkig is! Dank je wel, Erica

Mirande (50): In een periode van mijn burn-out heeft Erica me geleerd  weer in verbinding te komen met mijzelf. Ik dacht dat ik mijn intuïtie en mezelf volledig was kwijtgeraakt. Stap voor stap heeft Erica me laten zien dat het wel degelijk aanwezig is en verborgen lag onder een aantal beschermende lagen. Door bepaalde vragen en inzichten alsmede haar rust en het niet oordelen, ben ik aangezet tot dieper nadenken en kreeg ik meer inzicht in mijn interne processen. Erica heeft me geïnspireerd waardoor ik weer aandacht voor mezelf kreeg, ging lezen, leren en stukje bij beetje mezelf terugvond. Erica is goed in staat precies datgene te geven waar je behoefte aan hebt op dat moment. Of dat nou een zeer kundige uitleg over de betekenis en het nut van de interne processen van een ziekte(beeld), een reading, een healing, een massage of een goede vraag is, ze heeft het allemaal in huis. Ik ben een tevreden klant en kom graag in de praktijk wanneer ik voel dat ik het nodig heb. 

Patty: Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ziektes niet alleen puur lichamelijk zijn, maar dat er vaak, zo niet altijd, een psychische of energetische oorzaak aan ten grondslag ligt. De cursus van Erica "Een andere kijk op ziekte" (Germaanse geneeskunde) was een echte bevestiging daarvan. Erica vertelt helder, gestructureerd en gepassioneerd, maar toch op "huiselijk" niveau.
En het voordeel is dat je, als je problemen herkent, meteen bij haar terecht kunt om het opgelost te krijgen. Ze is van vele markten thuis en helpt je inzicht te krijgen in gebeurtenissen in je verleden die nu nog doorwerken in het heden in je gezondheid. Heeft dan vervolgens meerdere methoden voor je ter ondersteuning.
Uiteraard moet je veel zelf doen, maar de begeleiding en ondersteuning daarin zijn hartverwarmend.
Op alle fronten een aanrader om deze workshop te volgen of bij Erica aan te kloppen als je je gezondheid vanuit een andere hoek behandeld wilt hebben. 

Elma: De cursus "Een andere kijk op ziekte" (Germaanse geneeskunde) is op een heldere en overzichtelijke manier te volgen bij Erica. Als je altijd al gevoeld of geloofd hebt dat ziekte of een ziek lichaam uit emotionele blokkades en/of nare ervaringen voort zou kunnen komen, dan is deze cursus echt een aanrader/ eye opener. Het kan je helpen met het vinden van de werkelijke oorzaak van jouw ziekte of die van een ander. Daar waar het werkelijke probleem ontstaan is en waarom en hoe het lichaam daarop gereageerd heeft. Erica kan je daar met een heldere uitleg de weg in wijzen. Erg prettig! Er is ook een boek wat hier over gaat (Zielsoorzaken van ziekte) dat met deze cursus goed te begrijpen en te gebruiken is. Dank je wel Erica! 

Kitty: Ik heb de cursus "Een andere kijk op ziekte" (Germaanse geneeskunde) bij Erica gevolgd. Ze kan goed, overzichtelijk en met veel enthousiasme lesgeven. Een aanrader voor wie anders durft te kijken!

Lucie (32): Erica heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in verschillende zielsprocessen, het gedrag wat hier uit voort vloeide en de effecten op het lichaam. Ze kan met veel passie en aandacht helpen naar jezelf te kijken. Ik ben haar erg dankbaar!

Joop (71): Via via belandde ik bij Erica. Haar praktijk is wel een uur per auto reizen, maar het bleek de moeite waard. Erica heeft me op vele terreinen geholpen met mijn polyneuropathie, vooral door de dieperliggende oorzaken psychoanalytisch aan te pakken, maar ook met voedingssupplementen (vitaminen en celzouten tegen pijn), kruidenthee en leverreiniging, waardoor mijn bloedwaarden aanzienlijk verbeterd zijn. Ik heb geen pijn meer, loop beter en heb het volste vertrouwen dat het herstel verder gaat. Erica heeft ook mijn verschillende beenlengtes gecorrigeerd. De vele gesprekken met Erica hebben mijn blik op het leven verruimd. Ik hoop dat ze nog eens dichterbij gaat wonen; misschien kunnen we dan onze levensbeschouwende gesprekken voortzetten.

Esther (41): Ik kwam Erica tegen toen zij haar praktijk presenteerde bij mijn werkgever. Het voelde meteen goed. Omdat ik al lange tijd worstel met problemen en pijnen, besloot ik een afspraak met haar te maken. Ik ben door het behandeltraject nu veel gelukkiger met mezelf en ben daarom veel beter in balans. Erica ondersteunt me met veel advies. En dankzij de Dorn therapie heb ik veel minder last van pijnen in rug en nek.

Charline (50): Ik ben naar Erica gegaan omdat ik al jarenlang veel last had van nekpijnen, migraines, hoofdpijnen en vermoeidheid en me onder dat alles behoorlijk hopeloos begon te voelen. De reguliere noch de alternatieve geneeskunde leek iets voor me te kunnen doen. Erica heeft mij middels Dorn- Breusstherapie van mijn nekpijnen verlost en dit had ook een zeer positief effect op de hoofdpijnen. Tevens heeft ze mij leren "gronden" en geleerd hoe ik mijzelf kan beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Zéér waardevolle lessen. Ook met kruiden heeft zij mijn proces naar meer gezondheid ondersteund. Ze is breed geschoold en zeer kundig, ik voelde mij in goede handen en ben heel blij met de resultaten. Wat beslist een understatement is!

David (17): Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb al een hele tijd problemen met mijn moeder. Ik voelde me daar heel rot over. Ik ben toen naar Erica gegaan. Zij hielp me inzien dat ik mijn moeder niet kan veranderen, maar dat ik wel invloed heb op hoe ik er zelf mee omga. En dat mijn gevoel van zelfvertrouwen niet afhankelijk is van hoe mijn moeder (of wie dan ook) tegen mij doet, maar dat ik daar zelf controle over heb. Dat heeft mij erg geholpen, want ik voelde mij eerst vet waardeloos. Nu gaat het veel beter met me, gelukkig. Het bijzondere was eigenlijk wel, dat het helemaal niet over mijn moeder ging maar over mij. 

Emmie (67): Ik bleef maar moe, neerslachtig en zonder energie na een periode van borstkanker met borstamputatie en de nabehandeling daarvan. Daarom besloot ik de natuurgeneeskunde te proberen, ook als natuurlijke aanvulling op de reguliere medicijnen die ik nog jarenlang moet slikken. Erica heeft mij uitvoerig gesproken en onderzocht en daaruit bleek dat mijn lever overbelast was geraakt, dat ik een mineralentekort had en ook nog een boosheid in mij had over onverwerkte zaken uit het verleden. Ik kreeg natuurlijke middelen om mijn lever te ontlasten en te ondersteunen en om het mineralentekort aan te vullen. Daarnaast stelde zij voor om naast het werken aan mijn lichaam ook te werken aan mijn geestelijk welzijn. Dat is een goed advies van haar geweest! Na een paar sessies al was ik mijn boosheid kwijt en met mijn energie ging het ook beter. Nu voel ik mij opgewekter, heb meer zin in het leven en kan ook meer dingen aan. En mijn bloeduitslagen laten zien dat het met mijn lever en ijzergehalte ook veel beter is geworden. Ik ben erg blij met deze behandeling!

Hennie (66): Ik slik al 26 jaar zware medicatie voor reuma en dat heeft mijn lever zwaar belast. Mijn lever was ontstoken en mijn bloedwaarden waren erg slecht. Ook was ik erg moe door rugklachten. Erica is mijn lever gaan behandelen met geneeskrachtige planten en leverpakkingen. En ik kreeg celzouten die reinigend werken en mijn botdichtheid verbeteren (ik heb ook last van botontkalking). Ook heeft ze mijn beenlengteverschil gecorrigeerd en mijn rug behandeld. Thuis doe ik oefeningen die mijn beenlengte nu gelijk houden. Op controle bij de internist waren de leverwaarden van mijn bloed weer helemaal goed en mocht mijn gewone medicatie verlaagd worden! Ik voel me nu veel beter en ben een tevreden mens.

Paul (63): Ik ben zelf psychotherapeut; in mijn leven heb ik al veel emotionele ballast, die mij belemmerde mezelf te zijn, opgeruimd. Maar de pijn in mijn onderrug bleef. Tot ik op een dag begreep dat oud zeer niet alleen emotioneel en spiritueel een rol kan spelen maar ook puur fysiek in je lichaam kan blijven hangen. Dat het lichaam dan blijft aanslaan, hoeveel inzicht je ook verworven hebt. Dat was voor mij reden om naar deze welzijnspraktijk te gaan. Bijzonder wat ik daar meemaakte. Door aanraking van dé plekken waar mijn oud zeer zich in mijn lichaam had vastgezet, werd het bevrijd en golfde het eruit, emotioneel en met beelden. Woorden waren niet nodig. Vele kwartjes vielen op hun plek.

Peter (48): Al tientallen jaren heb ik geregeld last van mijn onderrug. Hiervoor ben ik in het verleden behandeld door huisarts, osteopaat, fysiotherapeut en orthomanueel arts, meestal met tijdelijke verbetering, maar nooit met een langdurig resultaat. Het laatste jaar is de pijn vrijwel niet meer weggeweest. Erica heeft me behandeld met Dorn therapie en Breussmassage, ondersteund door fytotherapie en energetische behandelingen. Al na twee behandelingen was de pijn verdwenen, al duurde het nog wel enkele sessies voordat de wervels ook echt in de juiste positie bleven staan. Inmiddels ben ik al vijf maanden van de rugpijn verlost. Erica heeft me daarna ook behandeld voor hardnekkige schouderklachten, waarschijnlijk het gevolg van RSI. Hierbij heeft ze zowel technieken uit de natuurgeneeskunde als uit de fysiotherapie toegepast. Vooral de bindweefselmassage was intensief, maar ook deze behandelingen hebben de klachten verholpen. Al met al ben ik blij dat mijn klachten tot het verleden behoren. De combinatie van de geboden behandelingen is mij erg goed bevallen.

Marion (collega, 49): Ik heb een hele tijd lang met klachten van de onderrug gelopen. Ik heb daar vele manuele en chiropractische behandelingen voor gehad, maar de Dorn therapie bij Erica beviel het beste. Ook was de behandeling zeer aangenaam, vooral met de aansluitende energetische massage.

Eric (51): Werkelijk!!! Na enige weken elders te hebben aangemodderd de stap genomen naar praktijk WelZijn. Begonnen met de behandelingen van schouder en onderrug met een goed en snel resultaat. Met name de diepte/energetische massage heeft naar mijn idee e.e.a. bespoedigd. Kortom, tevreden over de behandelingen!

Deel ook uw ervaring!

Wilt u ook uw ervaringen met Praktijk WelZijn delen?

Deel uw ervaring

Wilt u ook uw ervaringen met Praktijk WelZijn delen? Vul dan onderstaand formulier in.

Contactgegevens
Uw ervaring

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten